hulp bij depressie

Veel mensen voelen zich weleens even neerslachtig of somber. Je hebt dan nergens zin in, voelt je lusteloos en bent moe. Dat is meestal een korte periode, je hebt dan ‘even een dipje’.

Hulp is niet direct nodig, want problemen lossen zich op, een situatie verandert, je energie keert terug en je voelt je snel weer beter.

Als ‘een dipje’ echter niet overgaat of toeneemt, dan kan er sprake zijn van een depressie. En dan is het vaak lastiger om er zelf uit te komen. Er speelt dan veel meer, omdat je het uitzicht totaal kwijt bent, of omdat je in een isolement terecht bent gekomen, omdat angst of minderwaardigheid ongemerkt een grote rol is gaan spelen… Het is goed om daar dan hulp bij te krijgen. Ik wil graag die hulp bieden bij een depressie.

De oorzaak van een depressie kan van alles zijn: een heftige gebeurtenis, zoals ontslag, echtscheiding of een emotioneel voorval, bijvoorbeeld een overlijden, een onverwerkt verleden, geloofsvragen, tegen de toekomst opzien omdat je zoveel zorgen hebt en niet weet hoe je verder moet…

 

Mijn hulp bij je depressie kan zitten in praktische ondersteuning, maar ondertussen ook in verwerking van datgene wat de oorzaak is. Het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken, ook om herhaling te voorkomen. Praktische aanpak en verwerking van een depressie kan prima samen. Ik wil je hierbij graag helpen en zal dat doen vanuit mijn geloof in God, zodat er weer uitzicht voor je komt en je vertrouwen wordt hersteld.

Waarin kan ik onder andere hulp bieden:

  • persoonlijke aandacht geven en een luisterend oor bieden
  • meedenken/-helpen
  • meedenken in het oplossen van (dagelijkse) problemen
  • aanzetten tot initiatieven nemen
  • samen wandelen
  • samen erop uitgaan
  • samen boodschappen doen

Aarzel niet, maar bel mij of vul het contactformulier in onder ‘contact’!
We kunnen dan overleggen wat ik kan betekenen in jouw situatie.