mantelzorgondersteuning

Als mantelzorger wil je er zoveel mogelijk zijn voor degene die jouw zorg nodig heeft.
Dat kan alleen als je ook goed voor jezelf zorgt en overbelasting voorkomt!
Het is niet vreemd dat, ondanks dat je met alle liefde voor de ander klaar staat, de taken zwaar kunnen gaan wegen, zeker als je de mantelzorg met betaald werk moet combineren.

De voorzieningen vanuit de overheid zijn de laatste jaren minder geworden. Niet voor niets neemt het aantal overbelaste mantelzorgers in Nederland fors toe!
Neem regelmatig even de tijd voor jezelf om weer nieuwe energie op te doen! Zo kun je de zorg voor die ander juist langer volhouden. Een investering in mantelzorgondersteuning is waardevol!

Ben jij die mantelzorger die een beetje ondersteuning nodig heeft, om overbelasting en/of een sociaal isolement te voorkomen? Zou je willen dat je taken even van je worden overgenomen, zodat je zelf wat kunt ontspannen of aandacht kunt hebben voor andere leden van het gezin?
Ik ben graag bereid hierin een rol te spelen!

Dat kan, doordat ik gewoon aanwezig ben bij degene die de zorg nodig heeft, als respijtmantelzorger. Hij/zij kan gewoon in de vertrouwde omgeving blijven en ik neem jouw taken over, zolang het geen medische handelingen zijn. Bij structurele ondersteuning zal ik een ‘bekend gezicht’ en een vertrouwd persoon in huis worden. Ook is mantelzorgondersteuning mogelijk buitenshuis. Wanneer degene die de zorg nodig heeft, mogelijkheden heeft om erop uit te gaan, dan kan ik ook daarin een rol spelen. Op die manier heeft degene die de zorg nodig heeft een uitje en heb jij, als mantelzorger, even de tijd voor jezelf!

Bel mij gerust of vul het contactformulier in onder contact, om te overleggen wat er allemaal mogelijk is in mantelzorgondersteuning, zeker als een dreigende overbelasting van jou als mantelzorger aanwezig is!